Waar kijken we naar uit in 2020?
Artikel in samenwerking met onze redactie van IGN Benelux en eMense

Gaming trends 2020

Het afgelopen jaar werd door velen een tussenjaar genoemd in de gaming-industrie. Het was lastig om een ‘Game of the Year’ te kiezen, omdat niet veel titels er bovenuit sprongen. Er waren natuurlijk wel goede games, maar de games waar we echt op wachten, komen in 2020 uit. We blikken daarom vooruit op games en hardware die in 2020 uitkomen. 2020 wordt het jaar van de nieuwe consoles en dus ook het einde van de huidige generatie. Met welke games sluiten PlayStation en Xbox de huidige generatie af en waarmee proberen ze hun nieuwe consoles een startschot te geven?

Nieuwe game titels

Voordat de nieuwe consoles uitkomen, verwachten we een aantal topgames die zullen gaan strijden voor de titel ‘Game of the Year’. Voor PlayStation komen Ghost of Tsushima en The Last of Us 2 uit, twee titels die redelijk voor zichzelf spreken. Van Ghost of Tsushima zagen we recent beelden tijdens The Game Awards, die er heel erg vet uitzagen.

The Last of Us 2 is het vervolg op het bekroonde eerste deel, waar gamers al jaren op wachten. Het verhaal van Joel en Ellie gaat verder, wanneer Ellie wraak wil nemen op een groep die haar grote liefde heeft afgenomen. Als de impact van TLOU part 2 net zo groot wordt als die van het eerste deel, kunnen we de tissues alvast klaarzetten.

PlayStation fans wachten daarnaast op de release van de PlayStation 5 en met name informatie over de console. Recentelijk werd in een interview al wat informatie gedeeld, maar de details weten we nog niet.

Xbox spelers zullen vooral uitkijken naar Halo: Infinite die uit zal komen met de release van de nieuwe Xbox Console, die we zagen als de Xbox Series X. Deze console moet de strijd aan gaan met de PlayStation 5 en zal veelal vergelijkbare specs en features hebben. Zo weten we al dat de Xbox backwards compatible wordt en zijn de verwachtingen dat de PlayStation 5 dit ook krijgt.

Naast deze first party exclusives zijn de verwachtingen groot voor Cyberpunk 2077, Dying Light 2, Doom Eternal, Dragon Ball Z: Kakarot, Marvel’s Avengers en Watch Dogs: Legion. Met name Cyberpunk 2077 staat hoog op ons lijstje, aangezien de ontwikkelaar van The Witcher 3 (CD Projekt Red) aan het roer staat van deze toekomstige wereld. Onder andere Keanu Reeves speelt een rol in de game, waarin de speler ontzettend veel keuzevrijheid krijgt, van de manier van vechten tot de achtergrond van je personage.

Dying Light 2 en Doom Eternal wisten daarnaast een erg goede indruk achter te laten op E3 2019, terwijl Dragon Ball: Kakarot, Marvel’s Avengers en Watch Dogs: Legion een nieuwe weg inslaan voor de respectievelijke franchises en dit erg goed lijken te doen. Dit is nog maar een kleine greep van de games die uitkomen in 2020, maar dit zijn allemaal kanshebbers voor prijzen volgend jaar en dan moeten de nieuwe consoles nog komen!

Timing

Dit zal allemaal samenkomen op E3 2020 waar PlayStation hopelijk terug zal keren met een conferentie om zijn nieuwe console te laten zien. Het zal een interessant schouwspel worden, wanneer Microsoft en Sony het publiek proberen te charmeren met hun nieuwe console. 

Daarnaast zal Google proberen om Stadia verder uit te breiden en vooral meer games en mensen naar hun dienst te krijgen. De lancering van de dienst viel enigszins tegen en het lijkt erop dat steeds minder mensen gebruik maken van de cloud dienst. In 2020 zal de concurrentie alleen maar groter worden wanneer Google zijn xCloud verder gaat pushen en PlayStation mogelijk ook met een dergelijke dienst komt. Verder is er Shadow waarmee Steam en Epic Game Store games kunnen streamen naar devices. Streamen lijkt de toekomst te zijn van gamen, maar of dit al in 2020 is, zal moeten blijken.

2020 zit dus vol met topgames om de huidige generatie consoles waardig af te sluiten om vervolgens de nieuwe consoles te introduceren. Het nieuwe hoofdstuk in de strijd tussen PlayStation en Xbox brandt los en wij kunnen niet wachten om te zien hoe dit uit zal pakken.

Meer…

Laatste artikelen

eMense breidt uit naar België

eMense breidt uit naar België Gent, België - 20 augustus 2020 - eMense, het medianetwerk en activatiebureau dat werkt vanuit liefde voor gaming en tech, heeft een vestiging in België geopend. Het bedrijf gaat in België hetzelfde medianetwerk portfolio en activaties...

eMense Media lanceert nieuwe mediatitel

Op onze nieuwe PlayStadia-website ontdek je nieuws, podcast en livestreams over Googles cloud-gamingplatform Stadia en zijn games en leer je ook de Nederlandse Stadia-community kennen.

Steeds meer marketingbudget naar streamers

Als uitgever van een videogame moet je serieus overwegen wat je doet met het marketingbudget voor je game, EA’s strategie om streamers bakken met geld te betalen heeft deels gewerkt