Snelcursus League of Legends kijken
Artikel door: eMense

Wat moet ik van League of Legends weten als ik naar ‘Worlds 2018’ wil kijken?

Voordat je inschakelt op Worlds 2018, dé wereldfinale van het grootste esports event ter wereld, is het handig om de basics van League of Legends te begrijpen. League of Legends is een game waarbij twee teams van vijf spelers het op een map tegen elkaar opnemen. Zij besturen allemaal één personage met vijf unieke krachten waarvan er eentje passief is. Elke speler begint op level één en kan maximaal level 18 worden, dat doe je door de minions uit de minion waves te ‘last-hitten’ zodat je er geld en experience van krijgt.

Waarom wil je geld verdienen?

League of Legends is een game waarbij de items die je koopt voor een groot deel bepalen hoe sterk je bent. Je wil zo snel mogelijk je items gaan kopen, dat kan alleen als je CS , Creep Score , zo hoog mogelijk is.

Er zijn drie ‘ lanes ‘ op de map en daartussen bevindt zich een zogenaamde jungle met neutrale monster camps. In elke lane speelt een speler, eentje in de toplane , in de middle lane en twee spelers in de bottom lane . De vijfde champion beweegt door de jungle heen en haalt zijn geld en ervaring uit die monster camps.

Elke lane telt drieturrets ‘, torens die magische ballen afschieten op tegenstanders als die in range wandelen. Als team moet je tenminste in één lane de drie turrets vernietigen om vervolgens de basis van de tegenstander in te kunnen, daar moet je een inhibitor vernietigen en wanneer dat gelukt is mag je de basis aanvallen.

Wat is League of Legends Worlds?

Sinds het eerste competitieve seizoen is er elk jaar een wereldkampioenschap League of Legends. Teams uit alle regio’s ter wereld spelen een competitie die in januari of februari begint en afloopt in augustus of september. De winnaars mogen dan meedoen aan Worlds. Na het kampioenschap is het competitieve seizoen van dat jaar afgesloten.

Waar gaat het om?

Behalve de eer om jezelf een jaar lang wereldkampioen te mogen noemen, gaat het ook om een deel van de prijzenpot die net geen €2.000.000 bedraagt.

 

Waar wordt het gespeeld?

Dit jaar vindt het toernooi plaats in Zuid-Korea, de bakermat van esports, er zijn echter geen koreaanse teams meer van de partij. De games zelf worden allemaal in stadions gespeeld, de Play-Inn (kwalificatie) ging door in Seoul met plaats voor 450 man. De groepsfase en kwartfinale werd in Busan gespeeld met plaats voor 4,002 man, de halve finale in Gwangju met plek voor 8,327 man. Tot slot wordt de finale in het Munhak Stadium in Incheon gespeeld, de capaciteit daar? 50,256 man. Daarnaast kijken er online zo’n 60 (!) miljoen mensen mee.

Waar kan ik kijken?

Je hoeft natuurlijk niet naar Zuid-Korea te vliegen om te genieten van het beste dat League of Legends te bieden heeft. Via Twitch en Youtube zijn alle games live te volgen, de finale start zaterdag met een overweldigende openingsceremonie vanaf 08:30 uur (Nederlandse tijd). Daarnaast heeft Pathé meerdere bioscopen opengesteld om de finales op groot scherm te kijken, zie hier in welke steden dit mogelijk is.

Wie doen er mee?

De finale gaat tussen het Chinese Invictus Gaming en het Europese Fnatic. Die laatstgenoemde heeft een Nederlands coachduo, Dylan Falco en Joey Steltenpool, en een Belgische toplaner, Bwipo, in het roster zitten.

Dit artikel is geschreven door onze esports redactie van e-sports.nl.

Meer…

Laatste artikelen

eMense breidt uit naar België

eMense breidt uit naar België Gent, België - 20 augustus 2020 - eMense, het medianetwerk en activatiebureau dat werkt vanuit liefde voor gaming en tech, heeft een vestiging in België geopend. Het bedrijf gaat in België hetzelfde medianetwerk portfolio en activaties...

Waar kijken we naar uit in 2020?

Het afgelopen jaar werd door velen een tussenjaar genoemd in de gaming-industrie. Maar wat staat er in 2020 op de agenda? Naar welke games kijken we uit en van te verwachten van de nieuwe consoles?

eMense Media lanceert nieuwe mediatitel

Op onze nieuwe PlayStadia-website ontdek je nieuws, podcast en livestreams over Googles cloud-gamingplatform Stadia en zijn games en leer je ook de Nederlandse Stadia-community kennen.