The Official F1 Racing Centre

Objective
De Formule 1 autosport groeide met de komst van supertalent Max Verstappen in Nederland uit tot een van de meest populaire ‘spectator sports’. Daardoor ontstond vanuit meerdere investeerders het idee om Formule 1 dichter bij het publiek te brengen door een F1 Racing Centre te openen in Utrecht. eMense is vanaf het eerste moment betrokken geweest bij de realisatie van dit project en heeft geholpen bij het vormgeven van zowel de locatie als ook de techniek die daar bij komt kijken. Dit omvat ook het boekingssysteem, de race seats, de planning voor de installatietechniek en algehele conceptrealisatie.

Approach
Door gebruik te maken van de game F1 2019 (nu F1 2020) van Codemasters en het samenvoegen van meerdere technische gaming en hardware oplossingen ontstond de perfecte race simulator voor het officiele F1 Racing Centre in Utrecht. Samen met Luminis en Violet88 hebben we de back-end en front-end van het boekingssysteem ontworpen zodat deze voldoet aan de hoge eisen die een merk als Formula 1 stelt. Omdat beleving voorop staat in het officiele F1 Racing Centre hebben we er voor gekozen om een windmachine op de simulator te monteren voor extra immersie. Deze immersie loopt ook door in de ambiance van licht- en geluid-effecten op de grid die gerealiseerd zijn door Promosound. Zij hebben samen met ons en manier ontwikkeld waardoor triggers uit de game (F1 2019) omgezet worden in licht- en geluid-effecten.

Results
Dankzij de goede samenwerking tussen alle partijen en de medewerking van Formula 1 is er een fantastische fysieke locatie ontwikkeld. One of a kind, nergens anders in de wereld te vinden behalve in The Wall in Utrecht! Deze locatie is uitermate geschikt voor leisure activiteiten, groepen of gewoon individuen die zin hebben in een echte Formule 1 race ervaring. The Official F1 Racing Centre is op 1 juni 2020 geopend voor publiek en te bezoeken op alle dagen van de week.

 • Klant
  F1 Racing Centre Utrecht
 • Type werk
  Concept ontwerp
  Conceptrealisatie
  Technisch ontwerp
  Technische realisatie
  Game-techniek
 • Partners
  Formula 1
  Luminis
  Violet88
  Carbon Events
  Promosound
  Denting Custom Flightcases