Objective

Electronic Sports League (ESL) is ’s werelds grootste esportsorganisatie. ESL Benelux is onderdeel van eMense en organiseert in Nederland, Belgie en Luxemburg de ESL Benelux Championship. Dit is dé esportscompetitie van de Benelux. Immense populaire games als Counter-Strike Global Offensive, League of Legends en Rocket League staan steevast op het programma van het kampioenschap.

        Approach

De ESL Benelux Championship is dankzij eMense uitgegroeid tot een volwaardige competitie waar duizenden spelers en fans deel van uitmaken. Deze competities worden in eerste instantie via de unieke online platformen van ESL gespeeld, welke gedurende de afgelopen vijftien jaar steeds verder zijn doorontwikkeld. De finales van dit kampioenschap zijn onder andere georganiseerd in de Amsterdam Arena en tijdens Brightday in de Jaarbeurs in Utrecht waar tienduizenden fans live bij aanwezig waren.

        Results

ESL Benelux laat met haar Championships zien dat esports op dit moment ongekend populair is. ESL Benelux bereikt met haar Championship jaarlijks zo’n 450.000 mensen. In 2017 keken er zo’n 350.000 unieke esports fans naar de ESL Benelux Championships.

  • Klant
    ESL
  • Case
    ESL Benelux Championship
  • Categorie
    Esports en events