Combat Corona

Objective
Dankzij Covid-19 begrijpen we dat mensen sport missen en op zoek zijn naar entertainment. Dus kwamen we met een oplossing waarmee we in deze moeilijke tijden voor een positieve afleiding zorgden. Er is door de klant een initiatief opgericht met de naam Combat Corona, een livestream van een FIFA-liefdadigheidsinstelling waar voetballers van over de hele wereld aan het evenement deelnamen. Samen met Gareth Bale en Paulo Dybala die het tegen elkaar op namen tijdens het hoofdevenement en met enkele van de grootste FIFA-contentmakers Castro en Spencer Owen hebben we het bewustzijn rondom de pandemie en de fondsen voor UNICEF vergroot. Samen tegen covid-19!

Approach
Omdat iedereen thuis zit is het geen optie om fysiek samen te komen voor een activatie of een evenement. Daarom zijn wij volledig online gegaan en gebleven in de productie van Combat Corona. Zowel alle spelers als ook de presentatoren hebben vanuit hun eigen huis in kunnen bellen met onze productie. Voor deze productie hebben we gebruik gemaakt van de livestreaming mogelijkheiden van zowel de Playstations en Xbox One’s waarop gespeeld werdt. Door slim gebruik te maken van bestaande platformen zoals Discord hebben we binnen no-time een snelle en duidelijke video verbinding tussen alle spelers en de regie gerealiseerd. Dankzij de flexibiliteit en uitgebreide library van Epidemic Sound is het geheel voorzien van een vette soundtrack!

Results
De campagne is zeer goed ontvangen door zowel de spelers als het publiek. Na een (bijna) 7 uur! durende livestream met 1,2 miljoen impressies en 30.000 concurrent kijkers op Twitch is er tijdens de actie ruim €20.135,92 opgehaald voor het goede doel. Dit geld is goed besteed aan het ‘Coronavirus disease (COVID-19) response’ van UNICEF.

 • Klant
  38 Entertainment
 • Type werk
  Livestream
  Technische realisatie
  Project Management
 • Partners
  One:Nil
  Epidemic Sound