Objective

Asus wil gamers en esporters bereiken met haar gamehardware. Hiervoor organiseert zij een wereldwijde competitie, waarbij ESL Benelux (onderdeel van eMense) de lokale kwalificatie faciliteert.

        Approach

Om dit doel te bewerkstelligen heeft eMense in samenwerking met ESL Benelux een esports-competitie georganiseerd. Er stond maar liefst 10.000 euro aan prijzengeld en kwalificatie voor de Europese finales van de ASUS ROG Masters op het spel. Populaire games als DOTA2 en Counter-Strike: Global Offensive stonden op het programma.eMense was verantwoordelijk voor de mediacampagne, het opzetten van de competities en de live finales in de eMense-studio in Haarlem, inclusief een Free-to-Play area om in aanraking met de ROG hardware te komen.

        Results

Meer dan 90 teams hebben meegedaan aan de ASUS ROG Masters Benelux. In totaal zijn er meer dan 100 wedstrijden gespeeld. Door middel van de ASUS ROG Masters Benelux, heeft ASUS ruim 150.000 gamers bereikt doordat de esports competitie live werd uitgezonden via Twitch en Facebook en via IGN Benelux werd verspreid. De finales vonden plaats in de professionele eMense-studio in Haarlem.

  • Klant
    ASUS Replubic of Gamers (ROG)
  • Case
    ROG Masters
  • Categorie
    Esports, events en livestreams