eMense sleept cross media awards nominatie binnen
Artikel door: eMense

Nominatie crossmedia awards voor Ziggo eBattle case

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt, de Ziggo eBattle F1 is genomineerd in de categorie ‘Best Cross Media Case’. Niels Roodenburg sprak eerder met Nederlands Media Nieuws over de case. Lees het gehele interview hier.

Over de Ziggo eBattle F1

Na het overweldigende succes van de eerste editie van de Ziggo eBattle F1 was het doel duidelijk: overtref het succes van afgelopen jaar! Om nog meer mensen te bereiken via gaming en F1 hebben we besloten om de Ziggo eBattle naar millennials te brengen op plekken waar zij graag komen. Op populaire evenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, het Bevrijdingsfestival in Zwolle en de Open Dag van Ajax konden bezoekers zich kwalificeren voor de Ziggo eBattle in één van de twaalf racesimulatoren van de Ziggo eBattle Truck. Het mobiele eCircuit van Ziggo toerde een heel F1-seizoen door heel Nederland om zo de merkvoorkeur te verhogen aan de hand van F1 en gaming. De tien snelste coureurs kwalificeerden zich automatisch voor de weekfinale in de Ziggo eBattle F1 Bar. De twee snelste virtuele coureurs kwalificeerden zich voor de grote finale op televisie, waarin zij racelegende Robert Doornbos en Tom Coronel vertegenwoordigden in #TeamCoronel en #TeamDoornbos. Deze finales werden live op vrijdagavond op Ziggo Sport uitgezonden vanuit het Ziggo Formule 1 Café.

De hele eBattle-activatie was onderdeel van een grote crossmediastrategie om enerzijds de Ziggo eBattle F1 te promoten en anderzijds te communiceren waar en wanneer millennials zich konden kwalificeren. Met een crossmediamix van tv-reclame, pr, influencermarketing en social media hebben we het succes van vorig jaar duidelijk overtroffen. De Ziggo eBattle F1 heeft miljoenen mensen in Nederland bereikt en minimaal 50.000 mensen hebben plezier beleefd aan Formule 1 met de Ziggo eBattle F1.

Meer…

Laatste artikelen

eMense breidt uit naar België

eMense breidt uit naar België Gent, België - 20 augustus 2020 - eMense, het medianetwerk en activatiebureau dat werkt vanuit liefde voor gaming en tech, heeft een vestiging in België geopend. Het bedrijf gaat in België hetzelfde medianetwerk portfolio en activaties...

Waar kijken we naar uit in 2020?

Het afgelopen jaar werd door velen een tussenjaar genoemd in de gaming-industrie. Maar wat staat er in 2020 op de agenda? Naar welke games kijken we uit en van te verwachten van de nieuwe consoles?

eMense Media lanceert nieuwe mediatitel

Op onze nieuwe PlayStadia-website ontdek je nieuws, podcast en livestreams over Googles cloud-gamingplatform Stadia en zijn games en leer je ook de Nederlandse Stadia-community kennen.