eMense breidt uit naar Scandinavie
Artikel door: eMense

eMense Media nu ook in Nordics met IGN

Haarlem, 7 november 2017 – eMense, lokaal marktleider op het gebied van esports activaties en gaming media, breidt vanaf heden haar activiteiten uit naar Scandinavië. De toevoeging van gameplatform IGN Nordics aan haar mediaportfolio is daarbij het eerste wapenfeit in deze internationale groei.

Logische stap

‘De uitbreiding van eMense in Scandinavië is voor ons een logische stap’, aldus Managing Director Niels Roodenburg. ‘Gaming en esports zijn daar erg populair en met IGN Nordics kunnen wij content aanbieden die enerzijds lokaal, maar anderzijds grensoverschrijdend is binnen Scandinavië. Naast deze oplossing voor internationale adverteerders gaan we tegelijkertijd in gesprek met lokale merken die op zoek zijn naar brand engagement binnen deze doelgroep. De Scandinavische cultuur en werkethiek sluiten daarbij goed aan bij de onze.’ eMense is geen vreemde in dit territorium: in het verleden verzorgden zij er al technische ondersteuning voor diverse lokale gaming en esports concepten.

 

Bewezen marktleider

eMense heeft zich het afgelopen jaar bewezen als marktleider in de Benelux op het vlak van  events, merkactivatie en contentcreatie binnen gaming en esports. Zo bracht zij duizenden gamers samen in de Amsterdam Arena voor het ESL Benelux Championship, en worden op 18 en 19 november de winter-finales tijdens Bright Day gehouden. eMense produceerde ook in opdracht van Ziggo de eBattles tussen voetbalclubs alsmede de huidige zeer populaire Ziggo eBattle F1. Momenteel wordt tevens hard gewerkt aan de esports integratie binnen meerdere vestigingen van MediaMarkt onder de naam ESL Play. Met de sterke groei van haar online platforms IGN Benelux, Androidworld en ESL Benelux, bereikt eMense inmiddels ruim twee miljoen fans per maand in de Benelux. Daar komen nu ruim een miljoen fans in Scandinavië bij. Niels Roodenburg: ‘Wij zijn ontzettend enthousiast om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Wij hebben het afgelopen jaar een aantal ontzettend sterke cases neergezet in de Benelux en kijken ernaar uit om onze learnings in Scandinavië toe te passen.’

Meer…

Laatste artikelen

eMense breidt uit naar België

eMense breidt uit naar België Gent, België - 20 augustus 2020 - eMense, het medianetwerk en activatiebureau dat werkt vanuit liefde voor gaming en tech, heeft een vestiging in België geopend. Het bedrijf gaat in België hetzelfde medianetwerk portfolio en activaties...

Waar kijken we naar uit in 2020?

Het afgelopen jaar werd door velen een tussenjaar genoemd in de gaming-industrie. Maar wat staat er in 2020 op de agenda? Naar welke games kijken we uit en van te verwachten van de nieuwe consoles?

eMense Media lanceert nieuwe mediatitel

Op onze nieuwe PlayStadia-website ontdek je nieuws, podcast en livestreams over Googles cloud-gamingplatform Stadia en zijn games en leer je ook de Nederlandse Stadia-community kennen.