ESL Benelux Championship brengt zinderende esports-finales naar Bright Day

Haarlem ­— 10 augustus 2017 ­— ESL Benelux, onderdeel van ’s werelds grootste esports-organisatie ESL, heeft vandaag aangekondigd dat de finales van de wintereditie van ESL Benelux Championship tijdens Bright Day zullen plaatsvinden.

Bezoekers kunnen op 18 en 19 november in de Jaarbeurs Utrecht tijdens hét technologie evenement van het jaar de finales van vier competities bijwonen. Naast de populaire games Counter-Strike: Global OffensiveLeague of Legends en HearthStone is dit jaar Rocket League nieuw toegevoegd aan het esports-spektakel. Daarnaast is er genoeg gelegenheid voor bezoekers om zelf de nieuwste games en hardware uit te proberen en aan te schaffen.

 

 

Mainstage zomereditie ESL Benelux Championship in de Amsterdam ArenA.

Na de succesvolle zomereditie in de Amsterdam ArenA, waaraan duizenden spelers meededen, zet de organisatie van ESL Benelux hiermee de volgende stap om esports naar het grote publiek te brengen

De combinatie van gaming- en technologieliefhebbers blijkt tegelijkertijd erg interessant voor partners en standhouders die binnen deze brede scene aanwezig willen zijn. Bright Day rekent dit jaar op minimaal 20.000 bezoekers. Naast het bekijken van esports-finales op een groot podium, kunnen bezoekers van de ESL Benelux Championship ook kennis maken met ESL-partners, zoals Media Markt en Logitech, die tijdens Bright Day gaming producten showcasen en verkopen.

“De samenwerking met RTL’s Bright Day past perfect in onze strategie om esports naar een nóg groter podium te brengen” zegt Jaap Visser, Managing Director van ESL Benelux. ”Dit is de eerste stap om beide evenementen naar een hoger niveau te brengen en om samen hét toonaangevende entertainment- en technologiefestival van Nederland te worden.”

”Esports is de nieuwe grote attractie dit jaar op Bright Day, want we willen het grote publiek kennis laten maken met de belangrijkste innovaties”, aldus Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande. ”Met de komst van de ESL Benelux Championship, plus de al eerder bevestigde aanwezigheid van spelers en shoutcasters van de E-Divisie, hebben we voor Bright Day het beste aan esports in Nederland verzameld.”

Op 21 augustus gaan de online competities van de ESL Benelux Championship van start. De groepsfases zijn vanaf 18 september te volgen via onder andere het Twitch-kanaal van ESL Benelux. Wil je meedoen aan een van de competities van ESL Benelux Championship, schrijf je dan vóór 21 augustus in via de website www.eslbenelux.nl.

Spread the love